Roth Residence
       
     
 The client for this project desired a contemporary face-lift to this Los Angeles landmark.  One of the focal points of this remodel became the Kitchen which required the design of a functional workspace based upon the underlying theme of clean lines while maximizing the use of space.  
       
     
 The kitchen "floats" with exaggerated toe kicks and recesses between the countertops and counters.  This kitchen is, aside from the appliances, completely custom designed and built.  A pot-filler located above the cooktop is mounted on stainless steel between mirrored backsplashes.  The mirrors both visually expand the narrow space and provide a visual connection between the chef and his guests seated at the barstool recess at the island.  At both ends of this island are two columns of shelves for bottles of wine.  On the living room end, these shelves enclose an under-counter wine fridge.  
       
     
 The stainless steel countertops blend seamlessly with the custom built sink as if made from a single sheet of metal.  Walls were constructed to separate the spaces into three zones.  The first of these zones contains the ovens, the microwave and the warming drawer, all stainless steel and set in a wooden face.  The second contains countertop space and the cooktop.  The third zone consists of the Sub-Zero refrigerator and a pull-out pantry.  This kitchen, along with numerous other enhancements helped to rejuvenate this timeless masterpiece.
       
     
 ROLE: PROJECT MANAGER / SENIOR DESIGNER ARCHITECT: MICHAEL MARQUEZ ARCHITECTS
       
     
Roth Residence
       
     
Roth Residence

Beverly Hills, California

The 3,500 square foot Roth Residence is a remodel of a 1963 Post and Beam house originally designed by the renowned firm of Buff, Straub and Hensman and photographed that same year by Julius Shulman.

 The client for this project desired a contemporary face-lift to this Los Angeles landmark.  One of the focal points of this remodel became the Kitchen which required the design of a functional workspace based upon the underlying theme of clean lines while maximizing the use of space.  
       
     

The client for this project desired a contemporary face-lift to this Los Angeles landmark.  One of the focal points of this remodel became the Kitchen which required the design of a functional workspace based upon the underlying theme of clean lines while maximizing the use of space.  

 The kitchen "floats" with exaggerated toe kicks and recesses between the countertops and counters.  This kitchen is, aside from the appliances, completely custom designed and built.  A pot-filler located above the cooktop is mounted on stainless steel between mirrored backsplashes.  The mirrors both visually expand the narrow space and provide a visual connection between the chef and his guests seated at the barstool recess at the island.  At both ends of this island are two columns of shelves for bottles of wine.  On the living room end, these shelves enclose an under-counter wine fridge.  
       
     

The kitchen "floats" with exaggerated toe kicks and recesses between the countertops and counters.  This kitchen is, aside from the appliances, completely custom designed and built.  A pot-filler located above the cooktop is mounted on stainless steel between mirrored backsplashes.  The mirrors both visually expand the narrow space and provide a visual connection between the chef and his guests seated at the barstool recess at the island.  At both ends of this island are two columns of shelves for bottles of wine.  On the living room end, these shelves enclose an under-counter wine fridge.  

 The stainless steel countertops blend seamlessly with the custom built sink as if made from a single sheet of metal.  Walls were constructed to separate the spaces into three zones.  The first of these zones contains the ovens, the microwave and the warming drawer, all stainless steel and set in a wooden face.  The second contains countertop space and the cooktop.  The third zone consists of the Sub-Zero refrigerator and a pull-out pantry.  This kitchen, along with numerous other enhancements helped to rejuvenate this timeless masterpiece.
       
     

The stainless steel countertops blend seamlessly with the custom built sink as if made from a single sheet of metal.  Walls were constructed to separate the spaces into three zones.  The first of these zones contains the ovens, the microwave and the warming drawer, all stainless steel and set in a wooden face.  The second contains countertop space and the cooktop.  The third zone consists of the Sub-Zero refrigerator and a pull-out pantry.  This kitchen, along with numerous other enhancements helped to rejuvenate this timeless masterpiece.

 ROLE: PROJECT MANAGER / SENIOR DESIGNER ARCHITECT: MICHAEL MARQUEZ ARCHITECTS
       
     

ROLE: PROJECT MANAGER / SENIOR DESIGNER
ARCHITECT: MICHAEL MARQUEZ ARCHITECTS